Posted by: NUR PURNAMA | May 17, 2009

Klinik Guaman BBG di Felda Ayer Hitam, Kluang

Nini melayani client

Nini melayani client

Ini adalah program kedua yang aku sertai semenjak menjejakan kaki ke BBg ni, Program ni adalah anjuran Pejabat Agama Islam Daerah Kluang dengan kerjasama FELDA. Apa yang dapat disimpulkan, tak ramai pun masyarakat kita yang turun menyertai program seperti ini, klu yang ada pun kebanyakan dari golongan emas, nak nampak belia dan warga muda pergggg seksa sungguh… pelik juga kenapa mereka tidak mahu serta dalam program yang macam ni. Adakah kerana sikap masyarakat yang sukakan budaya hedonistik, menyebabkan mereka lebih gemar memilih program berbentuk hiburan daripada ilmiah? jawapannya ada pada diri kita masing-masing tepuk dada tanya selera…
Apapun tahniah kepada jabatan berkenaan yang telibat, apapun sambutan masyarakat apa yang penting kita telah jalankan tanggungjawab sosial kita….


Responses

  1. Assalamualaikum,

    Salam ziarah dan semoga segalanya diberkati. Ada kelapangan jemputlah ke blog saya. Mungkin boleh bertukar pendapat dan exchange link.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: